Bob Dylan un fenomen și nu numai
    Robert Allen Zimmerman devenit Bob Dylan ( pseudonim preluat de la poetul Thomas Dylan) s-a născut la 24 mai 1941 , Duluth,Minnesota, SUA, este cel mai cunoscut cantautor, producător, artist vizual, poet, scriitor, scenarist, regizor premiat cu Nobel în 2016. Cântă la.chitară, pian, muzicuță, clape, etc. Colaborează cu Joan Baez, The Byrds, Johnny Cash, Mark Knopfler, Grateful Dead, Tom Petty and the Heartbreakers. Premii=Medalia Prezidențială pentru Libertate,Premiul Grammy pentru întreaga carieră, Premiul pentru Arte al Prințesei Asturiilor ( ca și Leonard Cohen), Legiunea de . Onoare în grad de cavaler, Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală,ș.a. O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cântece precum "Blowin' in the Wind" și "The Times They Are a-Changin'" au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială. Albumul Together Through Life a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care reușește acest salt.Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.
    La editura Humanitas a apărut în 2012 volumul „ Suflare de vânt”, în traducerea lui Mircea Cărtărescu, iar în 2014, volumul de prozopoeme „ Tarantula” cu o prefață tot de Cărtărescu. Acesta este aproape hipnotizat de arta lui Bob Dylan, iar despre ultimul volum în romțnă scrie – „ Tarantula este un exponat prototip într-un posibil cabinet de curiozități…singura operă de gen( dar ce gen? ) a unuinpoet muzician epocal”. Are dreptate.
    BMM
    Comentarii
    Victor Serban Totusi pana si Dylan a fost surprins de acordarea premiului Nobel..pt literatura.atit de surprins..incat nici n a venit personal sa l ia.a trimis doar o..hartiuta,citita de cineva.sa i fi fost putin jena lui Bob..Zimmerman ? Posibil..

    Răspunde
    1
    20 ore
    Şterge
    Boris Mehr nu s-a jenat, este conștient de valoarea lui

    Răspunde
    1
    19 ore
    Administrează
    Rafi Manory In așa o opera vastă se găsesc multe capodopere, dar e de menționat Neighborhood Bully, o satiră la adresa celor care critica Israelul. Scris in 1981, îl găsiți la adresa https://bobdylan.com/songs/neighborhood-bully/
    Şterge
    Cercul avea margini moi, naumice,
    Călăreții fără cap treceau cu zgomot,
    Ferigi caustice, un copil gotic distrugea orașul,
    Zâmbea, arăta două degete, cașul,
    părinții s-au înecat în Pacific, ...
    Vezi mai mult
    Comentarii
    Boris Mehr kASSAI, ZONĂ DE LUPTE ÎN cONGO

    Răspunde
    1
    22 ore
    Administrează
    Dutu Valentina Zair...Congo...Brazaville
    Breaza,Calafat...
    Unii au...of tat, 
    ...Vezi mai mult

    Şterge
    Gabriela Zăvălaș Pasesc si dincolo de limite ,retractil
    Şterge
    Zeev Jabotinski – poet și militant sionist
    Militar iscusit, orator, poet, Vladimir ( Zeev ) Jabotinski a rămas o legendă. Originar din Odessa – mama ( cum era numit orașul multietnic) , în 1880, perioadă de pogromuri și persecuții continue contra evreilor, Jabotinski a înțeles că singura cale spre libertate este lupta armată. El a organizat în anii Primului Război Mondial prima Legiune evreiască, a condus organizația Betar, a scris articole și poezii înflăcărate, traduse î...
    Vezi mai mult
    La un semn închisă-i calea,
    Se-mbulzesc cu toți la porți,
    Unii cântă oala, valea,
    Oameni, păsări și coyoți,
    Cum se scutură cetatea, ...
    Vezi mai mult
    Comentarii
    Gabriela Zăvălaș suras cu inspiratia agreabila a distinsului Mehr .B.,UN PLEZIR ABSOLUT.
    Şterge